„A szolnoki szülészeten kialakult helyzetről a Belügyminisztériumnak nincs véleménye”

Megosztás

Ezzel a címmel tett közzé posztot László Norbert helyi MSZP-s önkormányzati képviselő, amelyben felháborítónak nevezte, hogy a kormány “képtelen érdemi segítséget nyújtani a szolnoki kismamáknak”.

A szolnoki Hetényi Géza Kórházban kialakult beteggellátási problémákról nemrég mi is írtunk. Most ezzel kapcsolatban tett közzé bejegyzést László Norbert szolnoki MSZP-s önkormányzati képviselő:

“Az Orbán-kormány cserben hagyta a szolnoki Hetényi Géza Kórházat és a szolnoki kismamákat is. Érdemi válasz helyett ugyanis a kórház korábban kiadott közleményét küldte válaszul a Belügyminisztérium Kunhalmi Ágnes írásbeli kérdéseire. Az alapvető jogok biztosa pedig arról tájékoztatta az MSZP képviselőjét, hogy tisztában van a Szolnokon kialakult helyzettel, de formálisan nem jogszerűtlen a szülő nőket Debrecenbe, vagy Budapestre irányítani.”

“Felháborító, hogy az önmagát családbarátnak nevező kormány képtelen érdemi segítséget nyújtani a szolnoki kismamáknak. Sajnos a súlyos szakemberhiány nemcsak a szolnoki kórházat érinti, hanem országos probléma, ami egyre hosszabb várólistákhoz, valamint kórházi osztályok, szakrendelések időszakos vagy teljes megszüntetéséhez vezet.”

“Az MSZP szerint 12 évi kormányzás után elvárható lenne, hogy legalább a megyei kórházak stabil működését biztosítsa a kormány. Mélységes csalódás, hogy megint a magyar embereknek kell viselniük a Fidesz felelőtlen politikájának következményeit” – zárul a poszt.

Kapcsolódó cikkek